Mindent szabad a Balatonnál? Valaki nem így gondolja

A Kúriához fordult az alapvető jogok biztosa a balatonföldvári kikötőbővítés ügyében - értesült a 24.hu.
Domokos Erika, 2019. február 9. szombat, 15:19
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

A balatonföldvári önkormányzat a kikötőbővítésre hivatkozva a Balaton partjától néhány méterre is szeretne egy parkolót, illetve egy kikötőhöz vezető utat - olvasható a cikkben.

A tervek megvalósításához az önkormányzat alövezet néven egy teljesen új területfelhasználási egységet vezetett be - derül ki az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala honlapjáról. Ez lehetőséget teremtene, hogy közérdekre hivatkozva, a vitorláskikötő bővítésének ürügyén a kikötőbe beengedjék az autókat, és a szabadstrand egy részére parkolót építenének. Az önkormányzat szerint a módosítás célja a balatonföldvári vitorláskikötő közúti kapcsolatának biztosítása volt.

Az alapvető jogok biztosa, Székely László viszont megállapította, hogy egyrészt a földvári önkormányzat a helyi építési szabályzat módosítása során túllépte az építési törvény által biztosított jogalkotói felhatalmazását, másfelől a módosítás magasabb szintű jogszabályokba ütközik. Székely ezért kezdeményezte, hogy a Kúria vizsgálja felül a földvári önkormányzat helyi építési szabályzatának más jogszabállyal való összhangját és semmisítse meg az indítványban támadott jogszabályhelyeket - írta a 24.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK