Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bérleti díjak pedig a nyári hónapokban a balatoni településeken havi 200 ezer forint felett lehet - derül ki az ingatlan.com összefoglalójából, amely a hosszabb távra bérelhető tóparti ingatlanok piacát térképezte fel - írja a 24.hu.

A kijárási korlátozások májusi enyhítése után gyakorlatilag berobbant ez a piac. A kiadó nyaralók, házak iránt érdeklődők száma májusban 70 százalékkal, júniusban 50 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A többletkereslethez hozzájárult, hogy sokan a járvány miatt külföldi célpont helyett belföldi településeket kerestek.

Egy 3-4 fős család vagy baráti társaság számára a panziók és hotelek egy-két heti szállásdíjához képest nem sokkal jelent nagyobb kiadást egy nyaraló egész hónapra történő kibérlése.

A Balaton északi partján - Veszprém megyében - lévő településeken a kiadó nyaralók, házak havi bérleti díja júniusban átlagban 250 ezer forint volt, júliusban pedig 240 ezer forintot tett ki. A Zala megyei ingatlanok olcsóbban, havonta 100 ezer forintos bérleti díjjal szerepelnek az idei nyári kínálatban. A déli parti - Somogy megyei - tóparti településeken júniusban havi 200 ezerért voltak elérhetőek, júliusban viszont már 220 ezer forintot kellett fizetni egy hónapra a szóban forgó ingatlanokért.

A Velencei-tó partján található gárdonyi ingatlanok átlagos havi bérleti díja idén júniusban 130 ezer forint volt, majd júliusban már 215 ezer forintot tett ki. A Velence településen lévő nyaralótulajdonosok 145 ezer, illetve 180 ezer forintot kértek.