Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MSZP és ellenzéki pártok képviselői utólagos normakontrollt kértek az Alkotmánybíróságtól a természetes vizek védelmében - mondta az MTI szerint Molnár Zsolt, a szocialisták pártigazgatója, országgyűlési képviselője online sajtótájékoztatón.

Molnár leadta saját és 51 ellenzéki képviselőtársa beadványát, amelyben azt kérik a testülettől, hogy utólagos normakontrollal semmisítse meg a Balaton védelméről szóló törvény azon paragrafusait, amelyek kivételeket engednek a törvényi szabályozás alól.

A 2018-as törvény formailag a Balaton védelméről szól, valójában kivételeket enged a partmenti 30 méteres védősáv szabályozása alól, azaz miniszteri és kormányrendelettel ki lehet játszani a szabályokat.

Elég most már a Balaton rombolásából, elég a további kikötők, lakóparkok építéséből, nádasok, strandok és kempingek rovására! - mondta az ellenzéki politikus.

Elszántan küzdenek most már az Alkotmánybíróság testülete előtt is az igazukért, hogy meg tudják őrizni a Balatont és más természetes vizeinket a jövő nemzedékei számára. "Hogy ne a Fideszhez közeli vállalkozók gazdagodásának eszköze legyen a Balaton, hanem megmaradjon olyannak, amilyennek unokáink és dédunokáink számára elképzeljük ezt a tavat, ahogy a nagyszüleink és a dédszüleink hagyták számunkra örökségként" - fogalmazott Molnár Zsolt.