Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

„Mégsem pletyka, valóban nagyszabású turisztikai beruházásra készülnek Badacsonyörsön. Tehát mégsem azért tarolták le az egész partot, hogy a régi kemping helyére egy, új, korszerűbb kempinget építsenek, hanem azért, hogy jó sok pénzt keressenek” – írja a 444.hu.

Bár jó ideig azt állították a helyi lakosoknak, hogy azért tarolták le a badacsonyörsi kemping területét – a kivágott fák állítólag betegek voltak –, hogy új kempinget alakítsanak ki a helyén, valójában nem egészen ezek a tervek.

A település képviselőtestületének hét eleji ülésén megjelent a beruházó képviselője is, és el is oszlatott minden kétséget a felől, hogy mi is lesz a tarra vágott területen. A 444.hu tudósítása szerint „komoly fejlesztéseket szeretnénk csinálni itt a következő egy évben” - mondta egyebek mellett a hétfői képviselő-testületi ülésen Hülvely István a beruházó B-FUND Ingatlan és Befektetési Alapkezelő Zrt. képviseletében.

Ez lefordítva azt jelenti, hogy a szóban forgó területen egy négycsillagos szállodát, egy apartmanhotelt és részben egy (nem sátras, hanem mobilházas) kemping építését tervezik.

Hogy mi lesz a volt kemping strandjával, ami a helyiek egyetlen lehetősége a Balatonhoz jutáshoz, arról a beruházó képviselője úgy nyilatkozott, hogy semmi, azt továbbra is használhatják. Ehhez képest a strand használatán kábé tíz éve megy a kötélhúzás a helyhatóság és a terület mindenkori – jellemzően NER-es offshore-kötődésű – tulajdonosa között - derül ki az Átlátszó egy korábbi cikkéből. Tavaly építési területként lezárták, majd az önkormányzat komoly pénzébe került, hogy mégis használhassák a nyaralók.

A nádas sincs biztonságban, a jövőjét firtató kérdésre a beruházó képviselője úgy válaszolt, hogy „több hivatal is azt állítja, hogy az a nádas kivágható”.