Ötcsillagos hotel lesz az Andrássy úton álló 135 éves Drechsler palotából. A teljes körű, műemlékvédelmi előírások mentén zajló felújítását végző DVM group – együttműködésben a Magyar Táncművészeti Egyetemmel (MTE) – egyedülálló fotó- és videósorozatban tiszteleg a palota ikonikus volt funkciója előtt, egyben megörökítve az épület teljes rekonstrukció előtti utolsó állapotát.

A rendhagyó kulturális projekthez az MTE-t, az intézmény művészeti vezetőjét, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, Magyarország Érdemes Művésze díjjal kitüntetett Volf Katalin táncművészt, és az egyetem tanítványait hívták segítségül. A művészi képeket Hargitay Olivér fotográfus készítette - közölte lapunkkal a DVM group.

"1949-től egészen 2002-ig a Drechsler palota adott helyet az Állami Balett Intézetnek, az épület története összeforrott az intézménnyel, aminek köszönhetően mindmáig balettintézetként él a köztudatban. A magyar balett kiemelkedő alakjai nevelkedtek e falak között, a Magyar Táncművészeti Egyetem oktatóinak jelentős része is itt sajátította el azokat a szakmai alapokat, amelyeket most ők adnak tovább a jövő generációinak.

A DVM group együttműködésével készített fotó- és videósorozat az épületnek és a balettnek ezt az összefonódását idézi meg, szimbolikusan bemutatva, ahogy a múlt összeér a jelennel és a jövővel, mind a tánc, mind az épület tekintetében” – mondta Volf Katalin, a Magyar Táncművészeti Egyetem művészeti vezetője.

"A Drechsler palota változatos épületrészeinek még a bontási és felújítási szakaszban is megmutatkozó szépsége tökéletes hátteret adott ahhoz, hogy vizuálisan hangsúlyozhassuk a balett-táncosok új generációjának kifinomultságát és tökéletes mozdulatait. Ennek a kivételes együttműködésnek köszönhetően egyedülálló lehetőséget kaptunk arra, hogy megragadjuk a különböző művészeti formák: az építészet, a tánc, a fotó és a film kapcsolatát. Fontosnak tartottuk, hogy ilyen formán is tisztelegjünk az épület múltja előtt, amellett, hogy az értékmentő felújítás révén a hosszú távú fennmaradását is biztosítjuk” – mondta Massányi Tibor, a DVM group ügyvezető partnere.