BUX
40021

Balneoterápiás egészségközpont épül Pakson

A helyi, különleges gyógyvízre alapozzák a rövidesen elinduló paksi fizio- és balneoterápiás központ építését. A nettó 1,3 milliárdos beruházást a Paksi Ipari Park Kft. saját forrásból valósítja meg.

NAPI, 2011. augusztus 17. szerda, 10:22

Fizio- és balneoterápiás központ építésére és a vízellátásának biztosítására írt ki közbeszerzést az önkormányzat száz százalékos tulajdonában álló Paksi Ipari Park Kft. A térdízületi betegségekre vizsgált, és ezekre különösen hatékonynak bizonyult paksi gyógyvízre alapozva, uniós forrásokban bízva már régóta tervezték egy gyógyászati központ létrehozását,  azonban a projektet nem sikerült az  ÚSZT keretei közé helyezni, így saját forrásból valósítják  meg a nettó 1,3 milliárdos beruházást.

A mintegy 3,3 ezer négyzetméter alapterületű, két gyógyvízes medencével, tornamedencével és súlyfürdővel megépülő belvárosi gyógyfürdőt elsősorban a helyi igényekre méretezték, de a hévíz  extra magas ásványi anyag tartalma - literenként 12 ezer mg, szemben a magyarországi gyógyvízek általános 5-8 ezer mg-os ásványi anyag tartalmával - távolabbról is ide csalhatja a mozgásszervi panaszokkal küzdő vendégeket - mondta a Napinak Sztruhár Sándor ügyvezető.

Sztruhár szerint a beruházás még ebben az évben elindulhat, a nyitást a 2013 első negyedévi próbaüzem után tervezik.