Jelentős összegű állami kölcsönhöz, több mint 8 milliárd forinthoz jut a Tiborcz István közvetett tulajdonában álló Dorottya Investment Zrt., amely egy belvárosi ötcsillagos szálloda fejlesztésén dolgozik - írja a 24.hu, amelynek maga a társaság ismerte el, hogy kapott hitelt az állami tulajdonú banktól.

"A Dorottya Investment Zrt.  2019. december 2-án írt alá hitelszerződést az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-vel 8 424 048 398, azaz nyolcmilliárd-négyszázhuszonnégymillió-negyvennyolcezer-háromszázkilencvennyolc forint összegben. A  hitelt a Dorottya Investment Zrt. a Budapest belvárosában folyamatban lévő komplex nagyberuházásának finanszírozására fordítja" - közölték a portál megkeresésére.

A beruházó cég többségi tulajdonosa a BDPST Group, amely április 8-án kapta meg az építési engedélyt a Dorottya-ház átalakítására. A tervek szerint felújítják a Mahart- és Futura-házat is magába foglaló épülettömböt.

A Dorottya Investment nemcsak állami hitelt vett fel az elmúlt években, hanem a részben Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Takarékbank felé is vannak kötelezettségei.