Beépítik a Baross téri foghíjtelket - új spanyol ingatlanfejlesztő a piacon

A spanyol Gestesa ingatlanfejlesztő csoport megkezdte magyarországi terjeszkedését.
Csernátony Csaba, 2007. szeptember 19. szerda, 13:05

A társaság itteni leányvállalatának mai sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Zoltán cégvezető elmondta: hosszútávra szeretnének berendezkedni a magyar piacon.

A Gestesa rövidtávú terveiben lakóingatlan- és irodaberuházások szerepelnek, de a cég vizsgálja a hotel- és kiskereskedelmi ingatlanfejlesztések lehetőségeit is. Bár az igazgató konkrét számokról nem beszélt, azt elárulta, hogy az idén 20 millió euró áll a magyar társaság rendelkezésére akvizíciók megvalósítására.

A szakember mindemellett beszámolt cég első két projektrjéről is. Az egyik keretében a budapesti Baross téren egy bruttó 14 ezer négyzetméter bérbeadható területű irodaházat létesítenek, egy foghíjtelek beépítésével. A másik fejlesztés egy 35 lakásos ingatlanberuházás lesz, melynek helyszínéről egyelőre csak annyit tudni, hogy a főváros budai oldalának északnyugati agglomerációjában lesz.

A Spanyolországban 1995 óta jelenlévő ingatlanfejlesztő és beruházó Gestesa 2006-ban a külföldi terjeszkedés mellett döntött. A társaság a közép-kelet-európai régióban rejlő potenciált kihasználva, elsőként Magyarországon, majd Lengyelországban hozta létre képviseletét. A csoport a 2004-es 51,9, illetve a 2005-ös 79 millió euró után tavaly 151,5 millió euró árbevételt ért el.

HOZZÁSZÓLÁSOK