Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A biztosítás-közvetítő portál szerint a biztosító cégek közötti verseny nem engedi, hogy elszabaduljanak a lakásbiztosítási díjak, annak ellenére, hogy gyorsan emelkednek az ingatlanok újjáépítési költségei.

A következő egy-másfél évben is érdemes lesz figyelni az átlagdíjak alakulását, mivel éves szinten 15-20 százalékkal nő a bérköltség az építőiparban, miközben az építőanyagok ára idén is a tavaly tapasztalt 8 százalékos mértékben emelkedett - idézi a közlemény Cseh Anettet, a Netrisk.hu üzlet- és termékfejlesztési vezetőjét.

Az átlagdíjat befolyásolja, hogy az ügyfelek egyre több kiegészítő fedezetet választanak a biztosításaik mellé. Évről évre egyre több ügyfél vizsgálja felül biztosítási szerződése évfordulója előtt lakásbiztosítását, amit egyrészt a lakásokban bekövetkező változások (felújítás, átalakítás, bővítés, értékes ingóságok beszerzése, stb.) indokolnak, másrészt az, hogy a piacon egyre korszerűbb lakásbiztosítások jelennek meg.

Míg 2013-ban a megkötött összes lakásbiztosítási szerződésnek csupán a tíz százalékát tették ki az évfordulós kötések (ilyenkor az ügyfél egy már meglévő biztosítását cserélte le), addig tavaly ez az arány elérte a 39 százalékot.

A portál adatai szerint folyamatosan nő az alapkockázatok mellé választható kiegészítő biztosítások népszerűsége. A megkötött lakásbiztosításoknak idén már 37 százalékához igényeltek külön egy vagy több kiegészítő biztosítást. A leggyakrabban választott kiegészítő szolgáltatás a családi balesetbiztosítás volt, ezt követték az elfolyt víz költségét fedező, valamint a tetőhézag-beázásból, a besurranó tolvajlásból, illetve különleges üvegtörésekből eredő károkat térítő kiegészítő szolgáltatások.

(És ezt olvasta már? Csőbe húzták az építőiparosokat)