Beindulnak a kollégiumépítések

Kollégiumfejlesztési gigaprogramot jelenthet be napokon belül a kormány. Több ezer diák juthat az albérletnél olcsóbb lakhatáshoz, s az olimpiai pályázatban is jól mutat a szálláshelybővítés - értesült a Világgazdaság.
Napi.hu, 2016. december 8. csütörtök, 07:59
Fotó: Napi.hu

Egy a budapesti olimpia ingatlanfejlesztési hatásait boncolgató közelmúltbeli konferencián a PricewaterhouseCoopers magyarországi adószakértője hétezer új és felújított kollégiumi férőhelyet magában foglaló projektről beszélt, mint az olimpiai vendégek elhelyezésének egyik lehetőségéről a szállodahajók ideiglenes bevetése mellett - olvasható a lapban.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának tavalyi felmérése csak Budapesten 3350 hiányzó kollégiumi férőhelyről tanúskodik. Az Óbudai Egyetem 2007-ben bezárt Bécsi úti Kandó Kálmán Kollégiumán mindenesetre már felirat hirdeti a beruházás indulását. Nem kizárt, hogy valamelyik budapesti rozsdaövezet is kollégiumot kap.

A megoldás áráról igen különböző összegek láttak napvilágot az utóbbi hetekben, 100-200 milliárd forint között mozognak a becslések.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK