Beindult a csok

Mintegy ötezren igényelték szeptember végéig a július 1-jével kibővített családi otthonteremtési kedvezményt (csok), csaknem ötmilliárd forint értékben - tudta meg a Magyar Idők az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi).
MTI-Eco, 2015. október 7. szerda, 08:14
Fotó: Reuters

Az újság szerdai cikke szerint a kormánynak menet közben kellett emelnie a keretet, mivel eredetileg az egész évre négyezer kérelemmel kalkuláltak. Az Emmi most már 12 ezer igénnyel számol 2015-re.

A tárca közlése szerint három hónap alatt több mint kétszer annyian vették igénybe a csokot, mint amekkora érdeklődés három és fél év alatt a korábbi szocpol iránt volt. Az akkori lakásépítési támogatásra nagyjából 2200 szerződést kötöttek.

Az újság felidézi: a július 1-jével bevezetett csokot már egy gyermekkel és használt lakás vásárlására vagy bővítésére is fel lehet használni. A vissza nem térítendő támogatás a gyermekek számától, a lakás nagyságától és energetikai besorolásától függőn 500 ezer és 3,25 millió forintot tehet ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunnorti, 2015.10.07 13:04

...kevés a pénz ....,több kellene ,persze úgy ,hogy ne azok kapják ,akik már így is sokan vannak ....!!...bejelentett munkához kötni ,közmunka nem számít !.....legalább 1 gyereknél 2 milla ,kettőnél 5 ,háromnál 7-8 milla ...!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html