Beindultak a lakópark-építések - de nem a fiataloknak

A beruházók a lakásépítési áfa és az élénkülő kereslet miatt egyre több lakópark építését kezdik meg Budapesten. A lakásokat 600-700 ezer forintos négyzetméteráron árulhatják - mondta el az InfoRádiónak Mester Nándor, az Otthontérkép elemzője.
Domokos Erika, 2017. április 30. vasárnap, 19:13
Fotó: Napi.hu

A fiatalok egyharmada a csillagászati árak miatt le kell, hogy mondjon az újépítésű ingatlanról - tette hozzá a szakértő.

Gyakorlatilag havonta jelentik be újabb lakópark-beruházás indulását: szinte már versenyt futnak az idővel az ingatlanfejlesztők, mert az 5 százalékos lakásépítési áfa csak 2017 végéig él. A másik ok az, hogy továbbra is nagyon erős a kereslet. Nagyon sokan szeretnének új építésű lakásokba költözni- mondta az InfoRádiónak az Otthontérkép elemzője.

A lakóparkok túlnyomó részét Budapesten építik, többnyire hat-nyolc-tízemeletes toronyházak alkotnak egy-egy lakóparkot.

Az új építésű lakóparkokban 600-700 ezer forintos négyzetméterárakkal kell számolni, de vannak olyan beruházások is a XIII. és a IX. kerületben, ahol egy kicsit alacsonyabb, 550-600 ezer forint a négyzetméterár.

A lakást kereső fiatalok inkább az újszerű vagy a felújítandó lakások felé fognak fordulni - vélekedett Mester Nándor. További adatok az inforadio.hu-n olvashatók.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2017.04.30 22:26

A cikkben szereplő négyzetméterárak átlagos jövedelmű emberek számára megfizethetetlenek, az új lakóparkok lakásait a gazdagok fogják befektetési és bérbeadási céllal megvásárolni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html