A Békéscsaba-Sportlétesítmény fejlesztés II. ütemére kiírt nyílt közbeszerzés eredményét Békéscsaba önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A projekt a Kórház utca 6. szám alatti ingatlanon meglévő labdarúgó pálya rekonstrukcióját fedi. Ennek keretében áthelyezésre kerülnek a fényvető tornyok, új lelátók és kiszolgáló épületek készülnek, valamint a Tünde utcai ingatlanon élőfüves pálya létesül, a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretén belül elnyert támogatási összegből. A beruházást a kormány 2014-ben - rendelettel - nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá nyilvánította.

A nyertes Swietelsky Magyarország Kft.-vel június 24-én kötött szerződést a város. Indult még a közbeszerzésen a miskolci székhelyű Zeron Befektető Zrt. is.

Nyíregyházán indoklás nélkül visszavonták a tendert

A nyíregyházi sportcsarnok építésére kiírt nyílt közbeszerzés visszavonását az ajánlatkérő állami beruházási cég, a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A tervezett új épület bruttó alapterülete 1710 négyzetméter, a sportcsarnok küzdőterének nettó alapterülete pedig 1123 négyzetméter. Az építés helyszíne a Tiszavasvári út 12. szám alatti telek lett volna.

Az ajánlatkérő a közbeszerzési törvénynek arra a passzusára hivatkozik, amely szerint az ajánlatkérő az eljárást megindító felhívást az ajánlattételi határidő lejártáig visszavonhatja, és erről tájékoztatnia kell az érdeklődő cégeket is. Indoklás nincs a közleményben.