A Diófa Alapkezelő Zrt. által kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap tulajdonában álló Shopmark átépítését februárban kezdte el a KÉSZ Építő Zrt.

A bevásárlóközpont teljes átalakítása során többek közt a homlokzat, a gépészet, a térszervezés és a belső kialakítás is megújult, mindezt a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal - közölte a beruházó.

A projekttel Magyarországon először valósult meg olyan bevásárlóközpont-átépítés, ahol a felújítás ideje alatt teljesen bezárták az épületet, amely a féléves rekonstrukciót követően akadálymentesítve, kibővült bérlői- és üzlet kínálattal, számos új márkával tért vissza.

A 26 ezer négyzetméteres, 20 éves Shopmark az első olyan budapesti bevásárlóközpont, amelyet teljesen bezártak idén áprilistól a felújítás érdekében. A korábbi bejelentés szerint ugyanis az Üllői úti épület a műszaki állapota miatt felújításra szorult. Eredetileg a harmadik negyedévre tervezték az újranyitást, ám a magyar építőiparra mostanában jellemző problémák, vagyis az alapanyag és szakember hiány miatt csúszott az egykori Europarkból Shopmarkká átnevezett pláza átadása.