A Magyar Posta Takarék Ingatlanbefektetési Alap, akit a Diófa Alapkezelő Zrt. képvisel a közelmúltban kettő kiskereskedelmi ingatlannal egészítette ki portfólióját. Az akvizíció keretében az Unibail Rodamco által tulajdonolt 26 ezer négyzetméteres Europark bevásárlóközpont került az Alap portfóliójába, melyet egy éve tartó tárgyalások után saját tőkéből finanszíroztak.

A második ingatlant, a Zala Parkot, a 14 ezer négyzetméteres zalaegerszegi bevásárló parkot pedig a Resideal Zrt.-től vette meg az Alap egy nyílt, többfordulós pályázat keretében. Mindkét ingatlan értékében magas potenciál rejlik, több mint 90 százalékos bérbeadottsággal és kiváló bérlőkkel működő bevásárlóközpontokról van szó - olvasható a Portfolio.hu cikkében.

Nem most kezdte a vásárlásokat az Alap

A Diófa Alapkezelő Zrt. aktív szereplője a hazai befektetési piacnak. Május végén jelentették be, hogy a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alapján keresztül megvásárolja a Váci úti irodafolyosón épülő 12 700 négyzetméteres V17 irodaházat a WING Zrt.-től. Az épület többségi részét, 80 százalékát az E.ON Magyarország Zrt. bérli, a tranzakció a vállalat beköltözését követően 2016 októberében zárul.

A Diófa Alapkezelő Zrt. azonban ez előtt is több tranzakciót bonyolított már le, az idén szerezte meg szintén a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alapján keresztül az Infopark "G" épületét a tulajdonos Magyar Telekom Nyrt.-től, míg 2015 augusztusában az Infopark "E" épületét vásárolta meg. A Diófa Alapkezelő Zrt. portfóliójába tartozik több irodaház, a Green House, Óbuda Gate és Buda Business Center; valamint az InNove Business Park városi logisztikai park. A Diófa Alapkezelő Zrt. által 2014 eleje óta megvalósított ingatlanbefektetések összértéke megközelíti a 200 millió eurót, összesen 4 ingatlanalapot kezel, a második legnagyobb hazai nyíltvégű alap, az MPTIA mellett 3 zártkörű, intézményi befektetők számára létrehozott ingatlanalapja van. További részletek a Portfolio.hu-n.