Bevásárolt a prémium ingatlanokra szakosodott alap

Áprilisban a több mint 25 ezer négyzetméter alapterületű, Corvin Skypark irodaházzal bővítette a portfólióját az OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap. A portfólió értéke ezzel átlépte a 40 milliárd forintos határt.
Szepesi Anita, 2017. április 26. szerda, 18:47
Fotó: Stocksnap

A Váci Greens "B" épületének sikeres akvizícióját követően második adásvételi szerződését zárta le áprilisban a hazai piac legújabb prémium ingatlanbefektetési alapját jegyző OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. Az alap a Futureal-csoport fejlesztésben, a Corvin sétányon a Nokia technológiai és kutatási központja számára felépített több mint 25 ezer  négyzetméter alapterületű, Corvin Skypark irodaházat vásárolta meg, a tranzakció részleteiről nem közöltek adatokat.

A 2016 decemberében elkészült Skypark megkapta a környezettudatos  BREEAM "Very good" minősítést.

Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. januárban indította el "A" kategóriás ingatlanokra koncentráló OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alapját, amelynek befektetési lehetőségeit elsősorban az intézményi-, illetve privátbanki ügyfelek számára ajánlják. Az alap közleménye szerint Barna Zsolt elnök-vezérigazgató a tranzakció kapcsán elmondta, az irodapiac jelenlegi élénkülése nem csak egy fellendülés, hanem egy erős ingatlanpiaci ciklus eleje, amit alátámaszt, hogy a válság óta most a legalacsonyabb az üresedés. Ezért gondolták úgy, hogy most érkezett el az idő a  kifejezetten "A" és "A+" kategóriás irodaházakba befektető alap elindítására.

A most végrehajtott tranzakcióval az alap ingatlanportfóliójának értéke meghaladja majd a 40 milliárd forintot.

Képünk illusztráció.

HOZZÁSZÓLÁSOK