Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Origo szerint a legendás intézmény hétfőn bezár a Párisi Udvar felújítása miatt, tulajdonosai egyelőre nem tudják, hol folytathatják működésüket, a környék bérleti díjait ugyanis túl magasnak találják.

Hétfőn nem csak az 1952-ben nyílt Jégbüfé zár be, hanem a Párisi Udvar összes üzlete. A palotát tavaly megvásárló Mellow Mood Group ugyanis hamarosan megkezdi az épület felújítását. A fejlesztők vendéglátóhelyeket, rendezvényhelyszínt és ötcsillagos apartmanhotelt álmodtak a helyszínre.

Az ikonikus üzlet augusztus 29-én, szombaton nyit ki utoljára, akkor akciókkal várja a vásárlókat, hogy kiárusítsa a megmaradt készletet. Ezután is elérhetőek lesznek a termékek, csak nem a Ferenciek terén, hanem a Fény utcai üzletben.

A Párisi Udvar értékesítését tavaly májusban jelentették be hivatalosan, a vételár 2,1 milliárd forint volt. A fejlesztők befektetőt vontak be az ingatlan megvételébe, a fejlesztést és az üzemeltetést pedig maguk vállalják. A szerződés felújítási garanciákat is rögzít, két éven belül engedélyes terveket kell letenni, 7 éven belül pedig be kell fejezni a fejlesztést.