Bezár a legendás cukrászda

Utoljára szombaton fagyizhat, vagy sütizhet a Ferenciek téri cukrászdában, a Jégbüfében, akkor viszont akciósan.
Napi.hu, 2015. augusztus 25. kedd, 14:30
Fotó: Napi.hu

Az Origo szerint a legendás intézmény hétfőn bezár a Párisi Udvar felújítása miatt, tulajdonosai egyelőre nem tudják, hol folytathatják működésüket, a környék bérleti díjait ugyanis túl magasnak találják.

Hétfőn nem csak az 1952-ben nyílt Jégbüfé zár be, hanem a Párisi Udvar összes üzlete. A palotát tavaly megvásárló Mellow Mood Group ugyanis hamarosan megkezdi az épület felújítását. A fejlesztők vendéglátóhelyeket, rendezvényhelyszínt és ötcsillagos apartmanhotelt álmodtak a helyszínre.

Az ikonikus üzlet augusztus 29-én, szombaton nyit ki utoljára, akkor akciókkal várja a vásárlókat, hogy kiárusítsa a megmaradt készletet. Ezután is elérhetőek lesznek a termékek, csak nem a Ferenciek terén, hanem a Fény utcai üzletben.

A Párisi Udvar értékesítését tavaly májusban jelentették be hivatalosan, a vételár 2,1 milliárd forint volt. A fejlesztők befektetőt vontak be az ingatlan megvételébe, a fejlesztést és az üzemeltetést pedig maguk vállalják. A szerződés felújítási garanciákat is rögzít, két éven belül engedélyes terveket kell letenni, 7 éven belül pedig be kell fejezni a fejlesztést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrAgy, 2015.08.30 19:55

A Jégbüfé Pest jelképe is volt. Mától kezdve max emlék. Arrogáns Tóni elintézte.
Eggyel kevesebb, ahol egy rétes mellett beszélgethettünk. Esetleg egy KV mellett. Búcsúzom ettől is.
...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2015.08.25 20:43

Iszlamista barátaink, az V. kerület volt polgármesterének, Rogán Antalnak üzleti partnerei, a belváros egyik legértékesebb épületének tulajdonosai nem építenek egy kis mecsetet is a város szívében népeink és a vallások békés egymás mellett élésének szép példájául?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html