A magyar építőiparra mostanában jellemző problémák, vagyis az alapanyag és szakember hiány miatt csúszik az egykori Europarkból Shopmarkká átnevezett átadása, várhatóan októberben nyithat meg a bevásárlóközpont - írta a a portál.

Az Üllői úti, több mint húsz éves épület a műszaki állapota miatt felújításra szorult. A bérlőkkel való egyeztetés után az a döntés született, hogy a bevásárlóközpontot négy hónapos bezárják. A külső kivitelezési munkák februárban kezdődtek, ez alatt a bevásárlóközpont látogatható volt. Az átépítést a KÉSZ Építő Zrt. végzi kivitelezőként. A Shopmark 2018. április végén zárt be és az akkori bejelentés úgy szólt, hogy augusztusban nyitja meg új kapuit.

QP | Quality Placement

Majd az bezárásról szóló áprilisi bejelentésnél már úgy fogalmaztak, hogy az átalakult bevásárlóközpont kibővült bérlői kínálattal, valamint új márkákkal és üzletekkel, várhatóan 2018 harmadik negyedévében nyitja meg kapuit - ehhez képest is késést jelent az októberi nyitás.

Magyarországon először valósul meg olyan bevásárlóközpont átépítés, ahol rövid időre bezárják az épületet a vásárlók előtt. Az ingatlan tulajdonosa 2016 óta a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap, melyet a Diófa Alapkezelő Zrt. képvisel.

Fotó forrása: Pixabay.com.