Bezárták az ismert budapesti plázát - Késik a nyitás

A korábban bejelentettnél később, csak októberben nyit meg Shopmark néven a korábbi Europark bevásárlóközpontot - számolt be az Index.
Domokos László, 2018. június 13. szerda, 12:03
Fotó: Napi.hu

A magyar építőiparra mostanában jellemző problémák, vagyis az alapanyag és szakember hiány miatt csúszik az egykori Europarkból Shopmarkká átnevezett átadása, várhatóan októberben nyithat meg a bevásárlóközpont - írta a a portál.

Az Üllői úti, több mint húsz éves épület a műszaki állapota miatt felújításra szorult. A bérlőkkel való egyeztetés után az a döntés született, hogy a bevásárlóközpontot négy hónapos bezárják. A külső kivitelezési munkák februárban kezdődtek, ez alatt a bevásárlóközpont látogatható volt. Az átépítést a KÉSZ Építő Zrt. végzi kivitelezőként. A Shopmark 2018. április végén zárt be és az akkori bejelentés úgy szólt, hogy augusztusban nyitja meg új kapuit.

Majd az bezárásról szóló áprilisi bejelentésnél már úgy fogalmaztak, hogy az átalakult bevásárlóközpont kibővült bérlői kínálattal, valamint új márkákkal és üzletekkel, várhatóan 2018 harmadik negyedévében nyitja meg kapuit - ehhez képest is késést jelent az októberi nyitás.

Magyarországon először valósul meg olyan bevásárlóközpont átépítés, ahol rövid időre bezárják az épületet a vásárlók előtt. Az ingatlan tulajdonosa 2016 óta a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap, melyet a Diófa Alapkezelő Zrt. képvisel.

Fotó forrása: Pixabay.com.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ghanima, 2018.06.14 13:25

Shopmark... olyan szép, magyaros hangzású, afféle nemzethyes. Ja, nem: siralmas.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html