Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Új általános iskolát adtak át Biatorbágyon. A Tamás Gábor tervei alapján készült épület közel nyolcmilliárd forint kormányzati támogatással készült el - írja a Biatorbágyi Körkép.

A nyolcezer négyzetméteres iskolában tizenhat tanterem, három szaktantermet, hét csoportszoba, két nyelvi labor, lelátóval ellátott tornaterem, valamint zene-, rajz-, tankonyha-, technikai műhely- és kerámiatanításra alkalmas terem is van. De van futókör,  távolugrópálya és kültéri sportpályák is készültek.

Az iskolában 560 diák jár, a tanári kar 50 fős.

"Az organikus stílusú iskolában minden látszó faszerkezet vörösfenyőből készült: az oszlopok, a gerendák, a szaluzat, a szelemenek és az oromdeszka is. Az épület gerincén pedig nagyméretű felülvilágítókat helyeztek el, amelyek a tantermi szárnyak megvilágítását biztosítják" - írta Orbán Balázs politikai igazgató a Facebookon megjelent posztjában. Sokan kérdezik a poszt alatt, hogy télen az épületet miből fogják kifűteni?

A munkálatok elvégzését a Fejér-B.Á.L. Zrt. nyerte el nettó 5,999 milliárd forintos ajánlattal, velük 2019-ben írták alá a kivitelezési szerződést - írja a magyarepitok.hu.

A felcsúti Fejér-B.Á.L. Zrt. Mészáros Lőrinc és gyerekeinek tulajdonában áll. A cég építi Biatorbágy másik nagy beruházását is, a 18 tantermes szakgimnáziumot is közel 12 milliárd forintért.