Az egykori modell állítja, hitelszerződése érvénytelen, a végrehajtó pedig súlyos visszaéléseket követett el a lakása elárverezésekor. Ma mégis egymás után két ingatlanját is el kell hagynia - olvasható a portálon.

Bíró tíz éve vett fel svájcifrank-alapú hitelt, amelynek a XII. kerületi háza volt a fedezete. Egészség- és szépségklubot nyitott volna, ám ő sem számított arra, hogy az árfolyam emelkedése miatt a törlesztőrészlet majdnem a háromszorosára nő. Sokáig fizetett, de hat éve már nem tudja kitermelni az összeget.

Jogerős ítélet alapján mindkét ingatlanjából kilakoltatják. Novemberben még megúszta a kilakoltatást, ám április végével megszűnt a moratórium.

A lap szerint később körülbelül 100 tüntető érkezett a helyszínre, még az épületbe is bejutottak, amelynek ablakaiból zászlókat lobogtatnak.

Bíró Ica még 2017-ben azt nyilatkozta: ő nem bízott a devizahitelben, de rábeszélték. Egy könyve után a kiadó nem fizette ki a szerzői díjat, ezért is volt szüksége a hitelre.

"Forinthitelt szerettem volna, de a banknál rábeszéltek a devizára, azt állították, az a biztos. Szkeptikus voltam, de a közjegyző is győzködött, nem világosított fel a veszélyekről. Egy ideig működött, aztán már nem tudtam tovább fizetni".