A Buda Square-be költözik a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság

Január 23-án vette kezdetét az Óbudai Bíróság költözése a Buda Square irodaházba, ahol XXI. századi körülmények között intézhetik peres ügyeiket az állampolgárok és végezhetik munkájukat a bírósági kollégák - adta hírül a Fővárosi Törvényszék.
Domokos László, 2019. január 25. péntek, 15:17
Fotó: Pixabay

Az Óbudai Bíróság három emeleten több mint 4000 négyzetméteren működik majd. A Lajos utcában lévő Buda Square irodaház kiválasztásánál fontos szempont volt a könnyű megközelíthetőség. Az épületet 2018-ban modernizálták.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) már több éve foglalkozik azzal, hogy megteremtse az épületekben működő ügyfélközpontok egységes arculatát. Az egri és a szigetszentmiklósi helyszín után az Óbudai Bíróság a harmadik, ahol az OBH által adott iránymutatások alapján hozták létre az ügyfélközpontot. Az új irodában  külön gyermekmeghallgató-, mediációs szoba, illetve tanú-, ügyvéd- és ügyészváró is létesült.

Január 25-ig az ügyfeleket az óbudai Miklós utcai irodákban, január 28-tól pedig már a Lajos utca 46-48. szám alatti új épületben várják. A januárra kitűzött tárgyalásokat még a Miklós utcában tartják meg, február 1-jétől azonban már az ügyfelek is az új tárgyalókat látogathatják - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK