Bontják a pavilonokat a Nyugati és a Keleti pályaudvaron

Elkezdődik a Nyugati és a Keleti pályaudvaron a kereskedelmi szolgáltatások fejlesztése, aminek része a koncepcióba nem illő pavilonok elbontása - közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.
Szepesi Anita, 2019. február 15. péntek, 09:51
Fotó: Shutterstock

A vasúttársaság közleménye szerint első lépésként a Nyugati pályaudvari aluljáró bérleti szerződéseit felmondták, s elkezdték az úgynevezett keresztfolyosó rendbehozatalát.

Második lépésként a Keleti pályaudvaron az állomás látképét romboló vagy nem megfelelő színvonalú szolgáltatásokat nyújtó, tizenkét bérlő bérleti szerződését mondták fel.

A Keletiben továbbra is maradnak olyan üzlethelyiségek, ahol ételt, italt, újságot is tudnak vásárolni vagy pénzt tudnak váltani az utasok.
A későbbiekben tervezik a Keletiben egy utascentrum kialakítását, valamint az utasforgalmi területek felújítását - írta a MÁV.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2019.02.15 10:17

Én fel szeretném hívni az ÁNTSZ figyelmét egy Nyugatiba beérkező vonatra. Nézzék meg a levegő minőségét a vonaton. Az elviselhetőség határát súrolja, az utasok fulladoznak sokszor.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2019.02.15 10:15

Már Bukarestben is építik a metrót a repülőtérhez, igaz, EU-s pénzből. Ráfér a pályaudvarokra a felújítás kétségtelenül. Kívülről olyan szép a Nyugati- és a Keleti pályaudvar épülete, belülről mindenképpen rájuk fér egy felújítás. Mikor lesznek Magyarországon szupergyors vonatok, legalább Soprontól Záhonyig? És mikor fog a MÁV odáig eljutni, hogy a WC-ben szagos, színes fertőtlenítő folyadék lesz víz helyett, és persze már annak is örülünk, ha egyáltalán van víz a WC-tartályban. Legyenek szívesek a vonatokat, legalább a végállomáson szellőztessék ki a leszállt több száz utas után, ne pedig még a takarítók is bezárt ablakok mögött takarítsanak. Nem lehet még a felső ablakokat sem kinyitni, mert még azt is lezárják. Az ember fulladási rohamot kap, amikor a Nyugatiban felszáll egy Inercityre például, elhasználódott, büdös, oxigén nélküli levegő minden kocsiban, kinyithatatlan ablakok. Szellőztessék a vonatokat, már csak egészségügyi okokból is!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html