Brexit: maflást kaphat a magyar ingatlanpiac is

Az ingatlanpiacon csökkenésre és bizonytalanságra vár Horváth Áron, az Eltinga Kft. ügyvezetője, aki a Figyelő online-nak nyilatkozott.
Napi.hu, 2016. június 27. hétfő, 15:48
Fotó: Napi.hu

Az angoloknak nehezedhet a budapesti (magyar) ingatlanvásárlás - bonyolultabb lesz a folyamat, talán a jövőben majd regisztráltatniuk is kell magukat. Ám, ha bonyolultabb lesz a beutazás, akkor ez kicsit visszafoghatja a turizmust, ami a szálláskiadásra hathat negatívan - értékelt a portálnak a szakember. Rövidtávon a bizonytalanságot hozhat hozamemelkedést a miénkhez hasonló felzárkózó piacokon is, azaz kicsit visszafogja a nemzetközi befektetők vásárlását a nagy értékű, kereskedelmi ingatlanok esetén.

Hosszabb távon szinte minden makro-közgazdász biztos benne, hogy az EU ilyen gyengülése (elbizonytalanodása) tompítja a növekedést az eredeti várakozásokhoz képest, így a bérleti díjak is csökkenhetnek, ami szintén fékezheti a kereskedelmi ingatlanok befektetői árát. Annak is sok további hatása lehet, ha esetleg nagyobb számban jönnek majd haza az Angliában dolgozó magyarok - fejtegette Horváth Áron.

HOZZÁSZÓLÁSOK