Sellyey Tamás, az Indotek Group értékesítési igazgatója az eddigi növekedési pálya és a várható trendek elemzése alapján valószínűsíti, hogy a „B" kategóriás budapesti irodapiac területe öt éven belül megközelíti az „A" kategória jelenleg nyilvántartott 2,5 millió négyzetméterét. Az ezredfordulót követő években erőteljes növekedésnek indult piac bővülését még a gazdasági válság sem tudta megállítani, az elmúlt öt évben is legalább 400 ezer négyzetméterrel bővült, így ma a „B" kategória összterülete közel 1,5 millió négyzetméter.

A megelőző öt évhez képest is intenzívebb növekedést váró szakember szerint a válság egyik pozitív hozadéka, hogy véglegesen az óvatosabb, praktikusabb üzleti döntések irányába terelte a vállalkozásokat. A gazdasági szereplők többségénél a takarékosság a fellendülés időszakában is alapprioritás lesz, ez a gondolkodásmód pedig az irodapiacon egyértelműen a „B" kategóriának kedvez.

Az alacsonyabb költségek mellett a belvárosi közlekedés totális megbénulása is az üzleti negyedtől távolabb található „B"-s irodákra irányítja a bérlők és a vásárlók figyelmét.
Sellyey Tamás elmondta, a jövőben kialakításra kerülő irodaterületek jelentős része a még bőven létező, régi, lerobbant, akár üresen álló épületek felújításával jön majd létre.