A legfrissebb adatok szerint a növekedés továbbra sem fékeződik, idén már a 900 ezer forintot közelítette az V. kerület átlagos négyzetméterára - legalábbis ezt mutatják a Duna House adatai.

A jelenlegi növekedési ütemmel számolva két év múlva már a legtöbb V. kerületi ingatlan milliós négyzetméteráron fog elkelni - véli Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.

Jelenleg a lakások körülbelül harmada éri el lélektani határként ezt az értéket, sőt az értékesített ingatlanok 13 százaléka az 1,1 millió forintos négyzetméterárat is meghaladta - jegyezte meg a szakember, aki szerint a vásárlások hátterében legtöbbször befektetési szándék állt, de előfordult olyan is, hogy a vevő nagyobb lakásra cserélte korábbi otthonát.

A kerület kis méretéből adódóan szinte bármely részén található ilyen magas négyzetméterárú ingatlan, így a kerület déli részén a Váci utcában, de az északi felében, a Hold utcában is értékesítettek ennyiért ingatlant a közelmúltban.

A fenti számok a Duna House hálózat által az adott időszakban az adott területen értékesített ingatlanok vételára alapján kerültek kiszámításra.