A Reitter Ferenc utca, Zsinór utca, Jász utca és a Fáy utca által határolt tömbben épülő, akadálymentes társasházba nincs bekötve a gáz, nincsenek kazánok, kémények. A ház fűtését és melegvíz ellátását hőszivattyúk biztosítják, melyekhez a geotermikus energiát összesen 20 db 125 m mélységű földhő szonda biztosítja.

A lakások levegője két óránként kicserélődik friss levegőre a használt levegő hőjének minimum 80 százaléka a friss levegő felfűtésére fordítódik. A szellőztető rendszer a lakószobákban légbefúvást, a szennyezett levegőjű helyiségekből légelszívást végez.

A passzívházakat ellenőrző német "Darmstadt Passivhaus Institut" minősítésének egyik kritériuma, hogy az épület éves fajlagos fűtési energiaigény kisebb legyen, mint 15 kWh/m2év. Ez nagyságrendileg annyi fűtési energiafelhasználást jelent egy 50 négyzetméteres lakásban, mintha egy hajszárítót, vagy porszívót két óráig üzemeltetnénk naponta. A lakók éves fűtésszámlája várhatóan nem haladja majd meg a 15 ezer forintot. Ez 15-20-szor kevesebb, mint egy hazai, átlagos épületben.