Tízmilliárdból cserélnek tetőt a vári Pénzügyminisztériumon

A West Hungária Bau Kft. és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. nyerte a budai Várban, a Szentháromság téren lévő régi Pénzügyminisztérium épülete felújításának első ütemére kiírt közbeszerzést, nettó 9,8 milliárd forint keretösszeggel.
Németh Géza, 2018. szeptember 18. kedd, 06:20
Fotó: Napi.hu

A nyílt közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő PM-Tér6 Beruházásszervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A kiírás még a Nemzetgazdasági Minisztérium budai Várnegyedben történő elhelyezéséről szólt, de azóta újra lett Pénzügyminisztérium.

A 9,8 milliárdos keretből a homlokzatot és a tetőt kell rendbe tenni, de mindenekelőtt a későbbi munkák előkészítésére telepíteni kell három toronydarut és 43 konténert, körbe kell állványozni és keríteni az épületet. Megépül a pincegarázs és a két vállalkozó az ablakokat is kicseréli a vállalt összegből.

A szerződést szeptember 5-én kötötte meg az ajánlatkérő a két nyertessel. Indult még a tenderen, de nem nyert a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., valamint a Laterex Építő Zrt. is.

A nyertes cégek közül a Paár Attila többségi tulajdonában lévő West Hungária Bau gyakori nyertese az állami és önkormányzati közbeszerzéseknek. A Céginfo.hu adatai szerint a múlt évet 41 milliárdos árbevétel mellett 5 milliárdos adózott eredménnyel zárta; osztalékot 2,5 milliárdot fizettek ki. A Garage Ingatlanfejlesztő Kft. Szabó Zoltán tulajdonában van, és az utóbbi négy évben több mint duplájára nőtt az árbevétele, 2017-et 1 milliárd 35 millió forint nettó árbevétel mellett 66 milliós adózott eredménnyel zárta. Osztalékot 30 milliót fizettek az üzleti év végén.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.09.18 10:29

Fidesz recept. Ennyi. Taps taps....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Kiss.tamas@kissti.hu, 2018.09.18 10:11

Nem csoda, hiszen annyit hazudoznak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html