Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő PM-Tér6 Beruházásszervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A kiírás még a Nemzetgazdasági Minisztérium budai Várnegyedben történő elhelyezéséről szólt, de azóta újra lett Pénzügyminisztérium.

A 9,8 milliárdos keretből a homlokzatot és a tetőt kell rendbe tenni, de mindenekelőtt a későbbi munkák előkészítésére telepíteni kell három toronydarut és 43 konténert, körbe kell állványozni és keríteni az épületet. Megépül a pincegarázs és a két vállalkozó az ablakokat is kicseréli a vállalt összegből.

A szerződést szeptember 5-én kötötte meg az ajánlatkérő a két nyertessel. Indult még a tenderen, de nem nyert a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., valamint a Laterex Építő Zrt. is.

A nyertes cégek közül a Paár Attila többségi tulajdonában lévő West Hungária Bau gyakori nyertese az állami és önkormányzati közbeszerzéseknek. A Céginfo.hu adatai szerint a múlt évet 41 milliárdos árbevétel mellett 5 milliárdos adózott eredménnyel zárta; osztalékot 2,5 milliárdot fizettek ki. A Garage Ingatlanfejlesztő Kft. Szabó Zoltán tulajdonában van, és az utóbbi négy évben több mint duplájára nőtt az árbevétele, 2017-et 1 milliárd 35 millió forint nettó árbevétel mellett 66 milliós adózott eredménnyel zárta. Osztalékot 30 milliót fizettek az üzleti év végén.