Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Autómentessé tenné a pesti alsó rakpart egy részét a Fővárosi Önkormányzat az Erzsébet és a Lánchíd között, ezt a szakaszt teljesen át is alakítanák. A beruházás jövőre indulhat. A Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke az RTL Híradónak azt mondta,  alternatív közlekedési lehetőségek hiányában a lezárás miatt máshol lesz nagyobb a dugó. Sem a hidak, sem a budai rakpart kapacitása nem elég a pesti rakpart pótlásához, az intézkedés szerinte káoszhoz fog vezetni. Úgy vélte, egy rakpart lezárása önmagában nem teszi élhetőbbé a várost.

A fővárosi Fidesz azt mondja, az autómentes rakpart a főpolgármester újabb autóellenes ötlete és hiányolják a társadalmi egyeztetést.

A főpolgármester kabinetfőnöke az RTL Híradónak kifejtette, a lezárással megvárják a belvárosi felújítások befejezését. A lezárással együtt teljes körűen felújítják ezt a szakaszt és azt ígérik, a város egyik legszebb közterületét hozzák létre. A tervről a következő hónapokban szakmai és civil szervezetekkel is egyeztetnek, hogy az a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza.