Megnyitja első magyarországi Kimpton szállodáját Budapesten a Bem téren (az egykori Radetzky-laktanya területén) az IHG Hotels&Resorts, miután a MAM Buda Project Kft.-vel aláírták a szerződést, az épület tulajdonosával. A hotel várhatóan 2024-től fogad vendégeket.

A nyitás után a 127 szoba várja majd a látogatókat, olyan szolgáltatásokkal kiegészülve, mint a fine dining étterem vagy a rooftop bar - derül ki a közleményükből.

Az ingatlan tulajdonosa és fejlesztője a Market Asset Management Zrt. ingatlanfejlesztő és ingatlan- vagyonkezelő cég, a Market-csoport tagja, amelyi egy erre létrehozott projektcégen, a MAM Buda Project Kft.-n keresztül bonyolítja le a beruházást. 

Willemijn Geels, IHG Hotels&Resorts európai fejlesztés alelnöke hozzátette:

Budapest az egyik legnépszerűbb turisztikai desztináció Európában. Ez tökéletes helyszín a Kimpton számára. A tapasztalataink azt mutatják, hogy Európában nagyon népszerűek a márka luxus butikhotelei, örülünk, hogy a lánc most egy újabb szállodával bővül.

A Kimpton 2017-ben nyitotta meg első európai hoteljét: Amszterdamban, Hollandiában, és azóta Párizstól Barcelonáig, Londontól Edingurgh-ig több szállodát is üzemeltet.

Európában jelenleg hét hotelük van, és további négy tervezés alatt, olyan városokban, mint Mallorca vagy Frankfurt, hiszen a kereslet a butikszállodákra évről évre nő. A Kimpton világszerte összesen 75 szállodát üzemeltet és 32 megnyitását tervezi a közeljövőben.

Az IHG Hotels&Resorts jelenleg három magyarországi szállodával rendelkezik, ezek az InterContinental Hotels&Resorts, a Crowne Plaza Hotels&Resorts és Holiday Inn Hotels&Resorts.

A milliárdos üzletember, Garancsi István többségi tulajdonában lévő Market Építő Zrt. saját ingatlanfejlesztéseit összefogó Market Asset Management Zrt. (MAM) megalapítását 20 milliárd forint alaptőkével a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramja segítette 2019-ben. A Market második körös MNB-s, 2020-as kötvénykibocsátásán 22 milliárdos forrást vontak be, amelyet fővállalkozóként megvalósuló projektjeik megvalósításához kívántak felhasználni. Különösen a Dürer kertben, „a megújuló Városliget” melletti szálloda-, iroda- és lakóprojekthez, továbbá a Bem téren az egykori Radetzky-laktanya helyén tervezett négycsillagos szállodaprojekthez - derült ki a kötvénykibocsátás befektetői tájékoztató dokumentumából.