Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A főváros a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) összefogása keretében vesz részt az eseményen, amelyre mintegy 23 ezer érdeklődőt várnak.

Takács Ernő, a 19 legjelentősebb magyarországi ingatlanfejlesztőt tömörítő IFK elnöke azt hangsúlyozta, hogy 2016-ban 2 milliárd eurónyi ingatlanfejlesztési tranzakció történt a fővárosban, ami háromszorosa a 2006-os értéknek. Felméréseik szerint további bővülés várható 2017-ben, ugyanis tagvállalataik már eddig több mint egymillió négyzetméternyi ingatlanfejlesztést terveznek a fővárosban 1,7 milliárd euró értékben.

Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa azt hangsúlyozta, a nemzetközi zsűri döntése alapján a Liget-projekt bekerült a világ négy legelismertebb projektje közé, így esélyes a szakkiállítás nagydíjára a "mega project" kategóriában.  A Liget Budapest Projekt a legnagyobb és legátfogóbb fejlesztéseket bemutató kategória, a Best Futura Mega Project keretein belül került a négy legjobb projekt közé egy japán, egy orosz és egy brazil fejlesztés mellett egyedüli, vagyis a legjobb európai uniós projektként - tájékoztatta az MTI-t a Városliget Zrt., kiemelve, hogy a MIPIM Awards az ingatlanszakma Oscar-díjának felel meg.

A cannes-i eseményre idén a különböző kategóriákban 214 nevezés érkezett 46 országból. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri a 11 kategória legjobb 4-4 projektét emeli ki, majd ezek közül választja ki az adott kategória díjazottját.

A szakkiállításon évente csaknem 90 országból 2600 kiállító vesz részt. A legkiválóbb nemzetközi építész-tervező és designer irodák képviseletében mintegy 900 szakember mutatja be munkáit és a legfrissebb innovációkat, trendeket. A MIPIM-en az ingatlanszektor legbefolyásosabb szereplői jönnek össze, ahol ingatlanfejlesztőkkel, iparági szakértőkkel, finanszírozókkal, gazdasági és politikai döntéshozókkal találkozhat a több mint húszezer látogató.