2013 harmadik negyedében a CBRE európai hozamindexe 3-5 bázisponttal süllyedt az irodai, kiskereskedelmi és ipari ingatlanszektorban. A három szektor közül az irodapiac hozamváltozása volt a leginkább szembetűnő: a vizsgált városok közel negyedében csökkentek a hozamok, így például Amsterdamban, Dublinban és mindegyik angol vidéki nagyvárosban.

A bérleti díjak növekedése egyértelműen látszik az első osztályú kiskereskedelmi ingatlanok piacán. Az áremelkedés néhány nagy presztízsű kiskereskedelmi piacot is érintett, ilyen volt Párizs, London, Milánó, Isztambul és Dubai is. Nem ilyen egyértelmű a dágulás az irodapiacon, ahol majdnem annyi városban drágult, mint amennyiben olcsóbb lett az irodabérlés. Dél-Európa nagyvárosaira, például Rómára és Madridra inkább a  bérleti díj csökkenése a jellemző, míg a kisebb városok inkább növekedést tapasztaltak, bár München is drágult, illetve a londoni West End-en a díj átlépte a 100 font/négyzetláb/év-et.

Stabil díjak és árazási előny Budapesten

Általánosságban az első osztályú ingatlanok hozamai nagyjából 15 bázispontot estek minden szektorban ebben az időszakban, főleg a központi, nyugat-európai piacokon, de ez Közép-Kelet-Európára is jellemző volt. Borbély Gábor, a CBRE budapesti kutatási vezetője kiemeli, Budapesten viszont a hozamszint változatlan, így egyre nő a hozamkülönbség a nyugat-európai piacokhoz képest. A bérleti díjak emelkedése továbbra is egyenlőtlen, leginkább a kiskereskedelmi piacon egyértelmű, de arra számít, hogy elterjedtebb lesz, amint az európai gazdaságok továbbra is javuló pályán maradnak. A stabil bérleti díjak és az árazásban ismét tetten érhető előny pedig jövedelmező célponttá teszik Budapestet számos befektető szemében.