Az elmúlt harminc évben ilyen jelentős - 14 milliárd forintos - forrás nem került a modern gyermekegészségügybe a sürgősségi gyermekellátás fejlesztésére - közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a pénteki ünnepségen az MTI híre szerint.

A fejlesztéssel a tervek szerint 2020-ra létrejön a gyermek sürgősségi ellátás országos rendszere. A fejlesztésben a Heim Pál Gyermekkórház, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház vesz részt.

A Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának fejlesztése az Egészséges Budapest Program keretében valósul meg. Az új épületszárnyban helyet kap egy új szülészeti, gyermeksürgősségi és gyermekpszichiátriai osztály, továbbá infrastrukturális fejlesztéseket is végrehajtanak.

A kormány döntésének megfelelően az Egészséges Budapest program keretében a következő időszakban a fővárosban több mint 700 milliárd forint értékben lesznek fejlesztések - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója elmondta, hogy az új épületszárnyban a fentebb említetteken kívül lesz MRI laboratórium és hospice ellátás.

A nyolc szintes - szintenként 1200 négyzetméteres - épületszárny Dizseri Tamás újraalapító főigazgató nevét veszi majd fel.

A kép illusztráció, forrás: Shutterstock.