Budapesten vásároltak be a németek

Tető alá hozták 2014 első nyílt piaci irodaház-eladását. A zuglói StefániaParkot az IVG értékesítette egy német magántőke befektetőnek, aki a térség más országaiban már több sikeres befektetést is maga mögött tudhat, de a magyar irodapiacon ez az első tranzakciója. A vételárat nem hozták nyilvánosságra.
Napi.hu, 2014. május 22. csütörtök, 16:08
Fotó: Napi.hu

A vevő szerint Budapest vonzó célpiac a befektetők számára és mivel az árak valószínűleg mostanra érték el mélypontjukat, ez a legmegfelelőbb időszak a vásárlásra. A vevőt képviselő Colliers International szerint a tranzakció egy pozitív jel a lassan élénkülő helyi ingatlanpiacon. Úgy látják, a befektetők érdeklődése Magyarországon, főleg az iroda és a retail ingatlanok iránt erősödik. Az eladót képviselő JLL szerint az ügylet igazi fordulat a befektetési piacon, miután évek óta nem értékesítettek nyílt piaci tender útján.

A StefániaPark Irodaház 2007-ben került az IVG csoport tulajdonába, ezt megelőzően évtizedeken át Német Szövetségi Köztársaság nagykövetségének adott otthont Zugló diplomata- és villanegyedének központjában. Az 5320 négyzetméter bérbeadó területtel, mélygarázzsal, felszíni parkolóval és saját belső kerttel rendelkező ingatlan 95 százalékban foglalt. Az épület 2012-ben elnyerte az'EuropaProperty CEE Green Building Awards díjat.

HOZZÁSZÓLÁSOK