Valószínűleg egy meghibásodott fénycső armatúrában keletkezett elektromos tűz terjedt tovább a ma délelőtt kiégett XIII. kerületi számítástechnikai raktárban. A szétrobbant lámpa felgyújthatta a raktárban lévő csomagolóanyagot és egyéb éghető árukészletet, illetve magát az épületet. A tűzet csak órák múlva sikerült eloltani és bár a környező ingatlanokban nem keletkezett közvetlen tűzkár, a füst és korom a homlokzatokon és a nyitott ablakokon a lakásokba bejutva jelentős károkat okozhatott - írta közleményében a Biztosítás.hu a tűzről.

A mérgező füst miatt a Levegő Munkacsoport arra figyelmezteti a helyieket, hogy legyenek óvatosak, mellőzzék a szellőztetést. Több kerületben is gondokat okozhatnak a levegőbe került gázok.

Az Index pedig arról ír, hogy az érintett Ramiris Kft.-t és a cégcsoportot Seszták Miklós korábbi fejlesztési miniszterhez szokás kötni. A politikus egy céghálón keresztül kapcsolódik a többször kétes ügyletekbe keveredett vállalkozáshoz. A Ramiris jelenleg egy ciprusi cég és Fabó György tulajdona, de a cégalapításkor jelen volt egy Sándor Kornél nevű férfi is, aki Seszták osztálytársa volt a 80-as években Kisvárdán. Magának Sesztáknak is van ilyen nevű cége, a Ramiris Autó Kft.

Az előző kormányben még fejlesztési miniszternek kinevezett politikus mostanra hátrébb került a ranglétrán. Most már csak "egyes Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjáért felelős kormánybiztosként" vesz részt az ország vezetésében.

A Ramiris jól menő informatikai cég: a 2017-es évről szóló üzleti beszámolója szerint a társaság saját tőkéje 3,76 milliárd forint, az eredménytartalékában pedig közel 1,7 milliárd forint van. Forgalma 43,7 milliárd forint, amelyből 5,97 milliárd forint exportból származik. Így értek el tavaly 1,1 milliárd forintos adózott eredményt, amely közel 900 millióval múlta felül az előző évi adatot. De osztalékot nem fizettek.

A kiegészítő melléklet szerint a cég ingatlan vagyona 648,15 millió forintot tett ki.

A fotó forrása: MTI Fotó/Bruzák Noémi.