Budapestről 110 kilométeres bringaút vezet majd a Balatonra

Még az idén megkezdődik a Budapest-Balaton közötti kerékpárút kivitelezése - talán augusztus végén.
Domokos Erika, 2019. június 22. szombat, 19:07
Fotó: Napi.hu

Magyarország folyamatosan javítja a kerékpározás infrastrukturális feltételeit, 2014-2020 között 200 milliárd forint értékben 4200 kilométer kerékpárutat építenek vagy jelölnek ki. A tervek szerint 2030-ra hazánkban 15 ezer kilométer épített és kijelölt kerékpárút lesz a mostani 9100 kilométerrel szemben - írta az MTI-re hivatkozva a 24.hu.

A Balatoni Bringakör komplex felújításának első üteme a napokban befejeződik 670 millió forint felhasználásával. Az első ütemben a 220 kilométeres teljes brigakörből 42 kilométeren megerősítették és javították a burkolatot, több tájékoztató táblát helyeztek ki. Augusztus második felében folytatódik a felújítás, önálló szakaszok épülnek. A további ütemekben előreláthatóan 2021 tavaszáig teljesen megújul a brigakör.

A beruházás során mintegy 110 kilométer hosszúságú útvonal épül ki, jelentős részén 3 méter szélességű önálló kerékpárút épül, a további szakaszokat pedig alacsony forgalmú utakon, mezőgazdasági utakon jelölik ki. A beruházás távlati kapcsolódási lehetőséget teremt a horvát-szlovén kerékpárút hálózathoz - írta az MTI.

A magyar lakosság körében a kerékpárt fő közlekedési eszközként használók aránya a legfrissebb európai adatok szerint mostanra 22 százalékra emelkedett a korábbi évek 19 százaléka után, ezzel Magyarország az Európai Unióban Hollandiával és Dániával együtt az első három ország között szerepel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.06.23 06:47

Jó hír, hajrá bringások! Csak egy dolgot ne felejtsetek: betartani a közlekedési szabályokat. Magatok és mások érdekében.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2019.06.23 02:32

Kevés a bővítés, gyakorlatilag minden egyszámjegyű főút nyomvonalára kellene plusz az extrák.
Annyiból jó, hogy amikor legutóbb legurultam a Balatonra, még 130km körül volt Akarattya.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html