Óriási kiárusítást tart a magyarországi bank

A CIB Csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. immár hetedik alkalommal szervez online aukciót. Ezúttal csaknem félszáz kereskedelmi és lakóingatlanra lehet online licitálni - adta hírül a pénzintézet.
Domokos László, 2018. szeptember 10. hétfő, 10:22
Fotó: Napi.hu

Az értékesítésre felkínált portfólió nagy része kereskedelmi jellegű, ugyanakkor lehetőség nyílik lakó-, üzleti- és ipari ingatlanok megvásárlására is. Az aukción ezúttal a meghirdetett ingatlanok többsége a 250 millió forint alatti árkategóriába tartozik.

Az árverés hozzávetőleg egy hónapig tart, és szeptember 17-től él majd a villámár funkció: ezzel a gyorsan reagálók már a tényleges licitálás megkezdése előtt megszerezhetik az eladásra felkínált ingatlanokat, mégpedig egy fix, a piaci árnál akár 10-15 százalékkal alacsonyabb áron.

Az őszi ingatlanaukció különlegessége, hogy azok az ingatlanok, amelyek nem keltek el villámáron, egy 27 órás liciten vesznek részt: a licitálás október 8-án 9 órakor kezdődik, és 9-én délig tart majd. Ez idő alatt a kezdőlicit átlagosan az eredeti vételár 65 százalékáról indul, de egyes ingatlanoknál a kikiáltási ár akár ennél nagyobb mértékben is csökkenhet.

Az előző, júniusi meghirdetés sikeres volt, a meghirdetett ingatlanok csaknem fele gazdára lelt. Most a nyári eladási árakhoz képest átlagosan mintegy 20 százalékos kedvezményt ad a bank az ingatlanokra. A Recovery Zrt. az eddigi hat aukcióján már száznál is több ingatlant értékesített.

HOZZÁSZÓLÁSOK