Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közbeszerzési eljárás eredményét a két ajánlatkérő, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Nitriansky samosprávny kraj közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Érdekesség, hogy a magyar cég a központosított forrásokat, míg a szlovák önkormányzat a regionális forrásokat kezeli. Finanszírozó az európai uniós SK-HU Interreg program.

A munka három részből áll. Az első rész az Ipolydamásd-Chl'aba (Helemba) közötti híd megépítése. Ennek a támaszköze 56,4 méter. Az építést a Colas Közlekedésépítő Zrt. végzi, a becsült 2 millió 584 ezer euró helyett 1 millió 872 ezer euróért.

A második rész a magyar oldali 540 méteres, 2x1 sávos rávezető út építése, amelyet a Colas Út Építőipari Zrt. nyert meg, a becsült 3 millió 630 ezer euró helyett 1 millió 355 millió euróval.

A harmadik rész a szlovák oldali 175 méter hosszú, 2x1 sávos út építése, ezt a Colas Út Építőipari Zrt. és a Colas Slovakia a.s. végzi, a becsült 681 ezer euró helyett 610 ezer euróért.

A Colas cégeivel már tavaly decemberben szerződést kötöttek, az eljárás eredményéről szóló tájékoztató azonban csak most jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben.

Indult még a közbeszerzésen a Duna Aszfalt Zrt., a He-Do Útépítő Kft., a Hídépítő Zrt., az Egomax Építőipari Kft., a Swietelsky Magyarország Kft., a Penta Általános Építőipari Kft., valamint közös ajánlattevőként a 4-ÉPV Építőipari Kft., a NÉ&PA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Dami Építőipari Bt.

Az Ipoly folyón Őrhalom és Ipolyvarbó, valamint Drégelypalánk és Ipolyhídvég között is épül új híd, amelyek Magyarországot és Szlovákiát kötik össze.