Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Augusztusban kezdődtek meg Varsóban, a Visztula partjára tervezett Horyzont Praga építési munkálatai, a 18 szintes lakóház a tervek szerint 2021 harmadik negyedévére készül el.

A jelenleg összesen 3700 lakást építő Cordiának nem ez az első fejlesztése Lengyelországban: a vállalat csak az idén két projektet fejezett be itt, illetve két másik építése jelenleg is zajlik. A varsói, 118 lakásos Zielone Bemowo első üteme elkészült, a 200 lakásos második ütem most épül; Krakkóban 185 lakásos Supernova projektet adták át az idén, a 70 otthonból álló Lotniczówkán pedig még dolgoznak az építők.

Eddig a lengyel piacon több mint ezer lakást adott át a vállalat, a jövőben pedig további mintegy 1400 otthon építését tervezi Varsóban, Krakkóban és Gdanskban - derül ki a közleményből.

A lengyel ingatlanpiac mindig is jó befektetési lehetőségeket kínált, hiszen az ország gazdasága és az újlakáspiac még a globális pénzügyi válság évei alatt is stabil maradt - mondta Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója, aki szerint a piac kiszámítható, mert megfelelően szabályozott keretek között lehet fejleszteni, a lakások áfája pedig 8 százalék. Földi ezzel indokolta, hogy a Cordia a jövőben is bővíti a lengyel portfólióját, további jelentős beruházások előkészítése zajlik.

A 164 lakásból álló Horyzont Praga a maga 54,5 méteres magasságával a Cordia európai portfóliójának legmagasabb épülete lesz, az otthonok mérete 35 és 128 négyzetméter között változik. Minden emeleti lakáshoz tartozik erkély, a földszinti otthonokhoz pedig saját, akár 50 négyzetméteres kert, a felszín alatti, kétszintes parkolóban pedig külön biciklitárolókat és elektromosautó-töltőpontokat alakítanak ki.

A Horyzont Praga elsősorban olyan fiatal vásárlókra számít, akiknek egyaránt fontos a kiváló infrastrukturális ellátottság és az, hogy a lengyel főváros minden része könnyedén megközelíthető legyen. Az épület alig negyedórás autóútra lesz Varsó belvárosától, míg a Chopin nemzetközi repülőtér 20, a Sluzewiec üzleti központ 25 perc alatt érhető el. A környéken számos kerékpárút, kávézó, étterem, oktatási és egészségügyi intézmény található, de a közelben van mozi, teniszklub, több bevásárlóközpont, park, uszoda és fitneszterem is.