Tessely Zoltán szerint Fejér megye egyik legforgalmasabb útszakasza 1978-ban készült el, azóta a burkolatát nem újították fel. A most induló fejlesztést nemzeti forrásból a Szíjj László tulajdonában lévő Duna Aszfalt Zrt. végzi, és 120 napjuk van a befejezésre.  A képviselő közölte, hogy szerdán átadták a munkaterületet - írja az MTI.

A beruházás keretében Vértesboglár Csákvár felőli végén forgalomcsillapító sziget létesül, Bodmérnál új gyalogátkelőhelyet építenek és az útszakasz mellett lévő mindhárom buszmegállópár megújul a hozzá kapcsolódó közvilágításokkal együtt.

Söréd-Csákvár-Bicske út első szakasza Söréd és a zámolyi körforgalom között 2019-ben, míg onnantól a Csákvár központjáig tartó szakasz tavaly újult meg - közölte Molnár István a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója. A most induló harmadik szakasz azt jelenti, hogy teljes hosszában megújul a 8126-os út mintegy 31,5 kilométer hosszban.

Az átlagosan naponta mintegy négyezer járművel terhelt útszakasz nyomvályús felső rétegét lemarják, majd hat centiméteres kötőréteggel és négy centiméteres kopóréteggel erősítik meg. Felújítják a vízelvezető árkokat, illetve Vértesbogláron a gyalogátkelőhelyhez sárga villogót telepítenek.

Sztányi István Vértesboglár független polgármestere örömtelinek nevezte a beruházás megkezdését, hiszen hatalmas forgalom van a települést átszelő főúton. Mint fogalmazott, "szívesen veszik a munkálatokkal járó kellemetlenségeket, mert az magával hozza a biztonságosabb közlekedést".