Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
 

A III. kerület hegyvidéki részei az 1970-80-as években kezdtek beépülni, de  a zöldövezetben nagyon sokáig csak családi házak épültek,  a kis lakásszámú, 2-4 lakásos társasházak csak az elmúlt 5-6 évben jelentek meg. Ilyen társasházakból álló ingatlanfejlesztés jelenleg is népszerű formája a villapark, ahol nagy hangsúlyt kap a zöldfelület.

A családi házak kereslete Óbuda hegyvidéki területein már a válságot megelőző másfél-egy évben jelentősen csökkent  - mondta el Kálmánczhey Péter, az Otthon Centrum vezető tanácsadója. A kis lakásszámú társasházi otthonok keresletén is lehet érezni a recessziót, de a kereslet visszaesése nem olyan jelentős, mint a családi házak körében.
 

A III. kerületi felső kategóriás családi házak árai már a II. és XII. kerületben álló társaik árával versenyeznek, ami jelentősen csökkenti eladhatóságukat. Családi házért maximum 80 millió forintot hajlandóak fizetni a kerületben ingatlant keresők, a zöldövezeti lakások esetében 50-60 millió körül van ez a lélektani határ. Az alacsonyabb fajlagos ár a villaparkok irányába billenti a mérleg nyelvét, ráadásul egy jól megtervezett parkban a lakások mind személyes térben és zöldfelületben, mind csendben és nyugalomban a családi házak szintjét tudják nyújtani.