BUX
37954

Családi háza van? Elképesztő változás jön!

Selyemzsinórt küldött a Belügyminisztérium a társadalomnak?! – így kezdi közleményét a Kéményseprők Országos Szakszervezete.

Dzindzisz Sztefan, 2017. szeptember 22. péntek, 10:16

A többek között a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvény újabb módosítását is tartalmazó törvényjavaslatot nyújtott be a belügyminiszter. Ennek értelmében az egylakásos ingatlanok - családi házak - esetében a kéményseprő-ipari sormunka megszűnne és kizárólag az épület tulajdonosán múlna, hogy igénybe veszi-e a kéményellenőrzést, mivel annak megrendelése nem lenne kötelező.

A módosító javaslat részletes indoklásában az szerepel, hogy az ingatlanhasználóknak ugyan nagymértékben növekszik a felelőssége ezáltal de a kötelező kéményellenőrzések nagymértékű adminisztrációs és időbeli terhei ezáltal csökkennek - írja a KOSZ, amely szerint a kormánypárti frakcióvezető korábbi hasonlatával élve, míg Lázár János az altató orvos, Kósa Lajos pedig a sebész, ebben a vészhelyzetben a patológus szerepét úgy tűnik Pintér Sándornak osztották ki. (Gázzal fűt? Fontos figyelmeztetés érkezett!)

 

Ez meglátásuk szerint nem más, mint egy beismerő vallomás a tárca részéről, hogy képtelenek ellátni a lakosság kéményellenőrzését és biztosítani magyar családok százezreinek a biztonságát, a felelősségvállalás helyett pedig fonetikai trükköket alkalmazva varrják a gombot a kabáthoz.

Éppen ezért a kéményseprők szakszervezete azonnali választ vár a belügyminisztertől, hogy mi indokolta ezt a döntést.