Újabb kétmilliárdot kap Németh Szilárd birkózó alapítványa

A kormány 2 milliárd forintot hagyott jóvá a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány támogatására. Ez az alapítvány építteti a csepeli birkózó csarnokot.
Németh Géza, 2019. július 4. csütörtök, 22:47
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

A támogatásról szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg. A 2 milliárd forint az idei költségvetést terheli. Az alapítványt Németh Szilárd fideszes politikus hozta létre.

A birkózószövetség honlapja beszámol a tavaly decemberi eseményről, amelyen a szerkezetkész csarnokot ünnepelték. A sportcsarnokot várhatóan 2019 őszétől, a mellette később megépülő birkózó szakkollégiumot pedig 2020 végétől vehetik birtokba a tehetséges magyar birkózópalánták. A nagyszabású sportberuházást a kormány 4,5 milliárd forinttal támogatja - áll a honlapon. A mostani kormányhatározat a birkózó alapítvány támogatására ad 2 milliárd forintos kiegészítést. Azt is kikötik, hogy az alapítvány a támogatással megszerzett vagyont 15 éven belül nem idegenítheti el, illetve azt fő célként sporttevékenység végzésére kell hasznosítani.

A kormány "fontosnak tartja és támogatja a csepeli sportélet újraszerveződését, a közösségépítő erejében rejlő lehetőségeket,
valamint a kerület sporthagyományaihoz méltó infrastruktúra-fejlesztést, ennek keretében egyetért a Kozma István
Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány támogatásával" - olvasható a kormányhatározatban.

HOZZÁSZÓLÁSOK