Csarnok és uszoda épül 15 milliárdból Nagykanizsán

Többfunkciós sport- és rendezvénycsarnok, valamint egy versenyuszoda épülhet összesen 15 milliárd forintból, a Modern városok program részeként Nagykanizsán, a támogatói okirat most készült el - közölte Dénes Sándor (Fidesz-KDNP), a város polgármestere az MTI híre szerint.
Domokos Erika, 2018. május 25. péntek, 15:03
Fotó: Pixabay

A Miniszterelnökségtől csütörtökön érkezett meg a két létesítmény anyagi fedezetét biztosító támogatói okirat. A sport- és rendezvénycsarnok költsége 8,8 milliárd, a versenyuszodáé 6,2 milliárd forint. Mindkét létesítménynek elkészültek és jogerőssé váltak a kiviteli tervei - közölte a polgármester.

A mintegy 11 ezer négyzetméteres, a keleti városrészben épülő sport- és rendezvénycsarnok állandó lelátóin 1800-an, mobil lelátókon további 1200-an foglalhatnak helyet, de egy-egy színpadi rendezvény idején még 2000 néző fér el a küzdőtéren. Az épület mellett 32 ezer négyzetméternyi zöldfelületet alakítanak ki, ami további fejlesztési lehetőségeket kínál - mondta Rodekné Hederics Erika, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

A szintén csaknem 11 ezer négyzetméter alapterületű, a jelenlegi városi uszodával összeköttetésben épülő új uszoda lelátóin 700 néző foglalhat helyet. Egy 50 méter hosszú versenymedencét, valamint egy 25 méteres, állítható vízmélységű tanmedencét alakítanak ki, az épület környezetében 12 ezer négyzetméternyi zöldfelület lesz. (Milliárdokat költ és pengedrótot ajándékoz a kormány - ezt a cikket olvasta?)

Az ügyvezető hozzátette, hogy a műszaki megoldások tervezésénél elsődleges szempont volt a fenntartható működés, ezért geotermikus energia, napelemek és új termálkút felhasználásával kívánják ellátni a létesítményeket.
Arról egyelőre nem tudott beszámolni, hogy a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást mikor írhatják ki, illetve mikorra várható, hogy a két nagykanizsai létesítmény elkészül - írta az MTI.

Ha a kormány nem segítette volna a megyei jogú városokat a Modern városok program révén, akkor a dél-zalai városnak a távoli jövőben sem nagyon lett volna lehetősége erre a két beruházásra - véli Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.05.26 17:21

Közben tömegek pusztulnak pénzhiány miatt a kórházakban pénzhiány miatt, M3-ra nincs pénz,
utak rohadnak, v4 előz, románia, bulgária előz, autópályákat nem építünk, fradi nem bajnok,ipar nem fejlődik pénzhián miatt, csak bedolgozunk, oktatás, önkormányzatok romokban,a sor végtelen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html