A cseh ingatlanfejlesztő CPI Group 2013 második negyedévében megvásárolta az Ablont, amely 2013. májusában integrálódott szervezetileg és jogilag a CPI Csoportba. A névváltozás nem érinti a szervezeti felépítést. Közleményük szerint a CPI Group - amelynek tulajdonosa Radovan Vítek - Csehország egyik vezető vállalata, ingatlanberuházással, ingatlanfejlesztéssel és üzemeltetéssel foglalkozik Közép-Európában. A csoport vagyona 2013 végén meghaladta a 2,9 milliárd eurót.

A CPI Csoport összesen 610 ezer négyzetméter kiskereskedelmi területet, 407 ezer négyzetméter irodaterületet, 12 600 lakást, 17 hotelt, 212 ezer négyzetméter raktárat és ipari ingatlant tulajdonol, illetve menedzsel. Jelenleg Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Franciaországban van jelen. 2013 végén a CPI megvásárolta az Endurance Fund-ot is, megvalósítva ezzel - az Ablonnal együtt - közép-európai akvizíciós céljait.

A CPI Hungary konszolidált árbevétele a 2012. évi 6,9 milliárd forintról 7,1 milliárd forintra nőtt tavaly, a vállalat 43 dolgozót foglakoztat.

A CPI Hungary legfőbb magyarországi projektje a BC 99 Office Park, amely a Váci úti irodafolyosón kínál irodákat; a Magyar Posta székhelyének otthont adó Gateway Office Park az Árpád híd pesti hídfőjénél, illetve az Europeum bevásárlóközpont a 4 csillagos Marriott Courtyard Hotellel.

A CPI kiemelt projektje a Prága belvárosában jelenleg még építés alatt álló, többfunkciós Quadrio, amely a felső szinteken irodákat és luxuslakásokat kínál, valamint egy bevásárlóközpontot pihenési és szabadidős lehetőségekkel. A CPI Group Csehországon kívüli legkülönlegesebb ingatlanfejlesztése egy több mint 150 millió eurós beruházási költségvetésű luxus lakóingatlan projekt, az úgynevezett Palais Maeterlinck, amely Nizza üdülőövezetének egy tengerparti szikláján helyezkedik el.