Csődvédelmet kért a Bank Center tulajdonosa

Az ingatlanok és irodák bérbeadásából élő, Budapesten három ingatlannal (a Bank Centerrel, az Emke épületével és egy Kálmán Imre utcai irodaházzal) rendelkező brit Regus Plc. szerdán csődvédelmet kért, hogy rendezhesse sorait, visszafizesse adósságait és elkerülje a felvásárlást.
Kummer Krisztián, 2003. január 15. szerda, 12:11
Fotó:

A Regus egyesült államokbeli egysége hitelezői, valamint a felvásárlási kísérletek elől menekült védelembe. A társaság 63 százalékát birtokló Dixon szerint a vállalat észak-amerikai részlege hat hónap múlva visszatérhet a normál kerékvágásba, egy éven belül pedig ismét nyereséges lehet. A Regus az USA-ban 40-50 millió dollárt adósságot halmozott fel, melyet 3-5 éves időszak folyamán fizetne vissza a hitelezőknek. A cég a technológiai szektor visszaesése miatt szenvedte el veszteségeit, mivel a nyugati parti irodaházainak bére hirtelen túl magas lett a bérlőknek, így elkezdtek kiürülni az épületek.
Felreppentek a pletykák, hogy az Alchemy Brothers, amely múlt hónapban megvásárolta a Regus nagy-britanniai részlegének többségi részvénypakettjét, szemet vetett az egész cégre. Valószínűleg versenybe szállna a vállalatért az Indigo kockázati tőketársaság is, egyes lapértesülések szerint 35 pennyt is adna részvényenként, melyek értéke szerda délben 21,5 penny volt a londoni piacon.

HOZZÁSZÓLÁSOK