Gyerekesek, figyelem: mától él az újabb nagy lehetőség!

Mától már a kétgyermekes családok is igénybe vehetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt - jelentette e Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
Domokos László, 2018. december 1. szombat, 14:07
Fotó: Pixabay

A kétgyermekes családok ugyanis a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) támogatása mellé felvehetnek egy tízmillió forintos hitelt, amely garantáltan 3 százalék alatti kamatozású.

Ez annyit jelent, ha tízmillió forintos hitelt felvesz a kétgyermekes család 25 évre, akkor a törlesztőrészlet havi szinten 50 ezer forint alatt marad - tette hozzá a politikus az MTI tudósítása szerint.

Egyúttal bővül a nagycsaládosok hitele is: a háromgyerekes családok esetében 10 millió forintról 15 millió forintra emelkedik a felvehető kölcsön értéke. A 15 millió forint havi törlesztőrészlete 25 évre 72 ezer forint lesz.

A három éve futó programot már 92 ezer család vette igénybe, az eddig kifizetett vissza nem térítendő támogatás összesen 265 milliárd forint volt, de a kedvezményes kölcsönnel és az áfa-visszatérítéssel együtt összesen 550 milliárd forinttal segítették az otthonteremtést - sorolta Novák.

HOZZÁSZÓLÁSOK