Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A pozsonyi Új Szó cikke szerint még mindig csökkennek az ingatlanárak Szlovákiában, de miközben egyes régiókban mérséklődnek, másokban már növekedésük tapasztalható.

A Postabank elemzése kimutatta, hogy a harmadik negyedévben a lakóingatlanok négyzetméterenkénti átlagára 1215 euró volt, 0,4 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - a 2008-as válság kirobbanása előtt ez még 1511 euró volt. Miközben Eperjes térségében az árak közel 3 százalékkal csökkentek, Kassa és Besztercebánya megyében 2 százalékkal emelkedtek. Külön történet a legdrágább, Pozsony, ahol a lakás négyzetmétere 1642 euró - aránytalanul több mint a második helyen álló Kassa, ahol csak 936 euró. A legolcsóbb változatlanul Nyitra megye, ahol az átlagos négyzetméter ár csupán 582 euró.

A magas árak ellenére érdemes Pozsonyban új lakást vásárolni a szakértők szerint, azok ugyanis az elmúlt egy évben csak 15,5 százalékkal drágultak, így átlagosan csak 12,2 százalékkal kerülnek többe mint a használt lakóingatlanok - állapította meg a Bencont Investments.