Csökkent a kereslet a belvárosi ingatlanok iránt - íme, az ok

Erős forgalom mutatkozott júliusban a magyarországi ingatlanpiacon, de Budapest belvárosában mérséklődött a kereslet - tudta meg a Magyar Nemzet a Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetőjétől az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2017. augusztus 8. kedd, 07:05
Fotó: Napi.hu

A kedden megjelent cikk szerint Balla Ákos elmondta, hogy a külső kerületekben és Pest megyében különösen erős volt a forgalom. A külső részeken mind a befektetők, mind a saját részre vásárlók körében népszerűek a panellakások, mert ezek többnyire kedvező beosztásúak, és az áruk alacsony a többi lakástípuséhoz képest.

A nyilatkozó szerint a belvárosi kereslet csökkenésének oka, hogy a következő időszakban új jogi szabályozás bevezetése várható a rövid távú lakáskiadás piacán.

A Duna House ingatlanforgalmazó cég becslése szerint júliusban az adásvételek száma megközelítette a 13 ezres mértéket - idézi a Magyar Nemzetet az MTI. Év eleje óta összesen csaknem 88 ezer ingatlaneladást becsült a Duna House.

A Magyar Hírlap az Otthon Centrum összesítését idézte, amely szerint továbbra sem csökkennek az ingatlanárak a nagyobb településeken, ugyanakkor töretlenül erős maradt a kereslet az első hét hónapban. A budapesti piacon az új építésű lakások után is magas maradt a kereslet, a tavalyi 7 ezer feletti eladáshoz képest az idei első félévben közel 3800 új otthon talált gazdára.

HOZZÁSZÓLÁSOK