Csúszik a Városliget beépítése

Miután uniós források nem használhatóak a Városliget beépítésére, a jövő évi költségvetésben pedig csak a szükséges pénz töredékét tervezték be, így szinte biztosnak látszik, hogy csúszik a múzeumi negyed létrehozására kiírt projekt – írja a Népszabadság.
Napi.hu, 2014. november 12. szerda, 10:09

A 150 milliárdra becsült beruházás egyelőre pénzhiánnyal küzd, hiszen a jövő évi költségvetésbe mindössze 8,8 millió forintot terveztek be a múzeumi negyedre.

A gond, hogy az EU kulturális célra ekkora összeget nem ad, míg a kormányzati forrásokat lekötik a már folyamatban lévő fejlesztések, illetve a sportberuházások. Mint a Népszabadság emlékeztetett, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár tegnap az ATV Startban elismerte: most úgy látják, hogy csak ötven százalék az esélye annak, hogy elindul jövőre a Liget projekt.

A rendelkezésre álló forrás tehát kevés, és bár egyeztetni, tárgyalni a hivatalokkal vagy éppen a Budapesti Közlekedési Központtal lehet, de szerződést kötni, pénzügyi kötelezettséget vállalni nem - írja a Népszabadság.

HOZZÁSZÓLÁSOK